Ενημερωτική ημερίδα Αγωγής Υγείας πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αττικόν» – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», στο 1ο ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής (Γούναρη 30).

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου και στη συνέχεια οι γιατροί Αλ. Θεοδώρου Ειδ/νος Μαιευτικής Γυναικολογίας, Γ΄Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης», Π.Γ.Ν «Αττικόν» και Γ.Σαλαμαλέκης Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονικός Συνεργάτης Γ΄Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν «Αττικόν», παρουσίασαν τα θέματα της ημερίδας-πρόληψη καρκίνου τραχήλου της μήτρας, πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, αντισύλληψη, πρόληψη και αντιμετώπιση παθήσεων του μαστού – και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Η δράση ολοκληρώθηκε στο ΚΕΠ Υγείας Αγίας Παρασκευής στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο με δωρεάν Τεστ Παπανικολάου από τους γιατρούς σε γυναίκες που είχαν κλείσει τα σχετικά ραντεβού.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης ο πρ. Δήμαρχος Β. Ζορμπάς και η Αντιδήμαρχος Μ. Κοντοπούλου.