Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Αγωγή Υγείας για την Εφηβική Ηλικία» του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μαραθώνα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), την Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αττικόν» – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της κύησης» – www.soranos.org με θέμα τις βασικές αρχές αντισύλληψης και την HPV λοίμωξη.

Στην ομιλία συμμετείχαν οι μαθητές του Λυκείου Νέας Μάκρης, οι οποίοι και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τους κινδύνους της λοίμωξης από τον ιό HPV και την πρόληψη μέσω της αντισύλληψης και του TEST Παπανικολάου.

Στο τέλος της ομιλίας τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις στους ομιλητές, γεγονός που απέδειξε για ακόμα μια φορά την επιτακτική ανάγκη των νέων μας για ενημέρωση σε θέματα που τους προβληματίζουν.

Ομιλητές

Γραμματικάκης Ιωάννης
Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Σαλαμαλέκης Γεώργιος
Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημ. Συνεργάτης Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – Γ΄ Μ/Γ  Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Ν «Αττικόν»

Βενιζέλου Δήμητρα
Ειδικ/μενη Μαιευτικής Γυναικολογίας, Π.Γ.Ν «Αττικόν»