Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού από το Δήμο Μονεμβασίας και τους εθελοντές γιατρούς της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ  (Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία – Ίαση Στήριξη).

Οι εξετάσεις (κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών) πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στο Νοσοκομείο Μολάων και παράλληλα στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης  και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στο Νοσοκομείο Μολάων, με ιατρικό εξοπλισμό και υλικά τα οποία παραχωρήθηκαν από την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Σε όλες τις γυναίκες δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τον καρκίνο του μαστού και την αξία της πρώιμης διάγνωσής του καθώς και ένα ερωτηματολόγιο για ένα σύντομο ιστορικό.

Εξετάστηκαν συνολικά 270 γυναίκες, 90 στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και 180 στο Νοσοκομείο Μολάων. Οι γυναίκες που είχαν ένδειξη για περαιτέρω έλεγχο παραπέμφθηκαν για μαστογραφία, ενώ σ’ αυτές που δεν εμφάνισαν παθολογικά ευρήματα, δόθηκε οδηγία για συνέχιση του τακτικού τους ελέγχου.

Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους εθελοντές γιατρούς και συντονιστές της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ  για την πολύτιμη προσφορά τους, αλλά και προς όλους όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του Προγράμματος, προς όφελος της υγείας των γυναικών του Δήμου μας.